Veelgestelde vragen

Heeft u een vraag? Wilt u ergens meer van weten? Misschien is uw vraag al wel beantwoord? 

Vind het antwoord op uw vraag in onze veelgestelde vragen. U leest ze hieronder. 

Wasstraat Carwash Kampen

Vind hier het antwoord op je vraag!

Bij ons kun jij je auto al wassen vanaf €8,-

Je begint met het afspuiten van je auto, zodat het losse vuil eraf is. Vervolgens was je met de schuimborstel (warm water) je auto, spoel het sop eraf en spuit wax op de auto. Tot slot spoel je na met osmose water voor een vlekvrij eindresultaat.

Voordat een wasborstel op de auto komt, moet het losse vuil van de auto af zijn. Dit gebeurt met een hogedrukspuit in de voorwas. Als je dat niet doet, dan bestaat de kans dat het vuil in de wasborstel gaat zitten, wat krassen veroorzaakt.

Ook is het belangrijk dat de wasborstels die gebruikt worden vuilafstotend én van kunststof zijn. Wist je trouwens dat uit onderzoek van Bovag blijkt dat de meeste waskrassen ontstaan door je auto zelf te wassen?

Je kunt je auto wassen met een sopje en een doek, maar hem ook gewoon door de wasstraat rijden. Dat is wel net zo handig! Dan is jouw auto binnen 10 minuten weer schoon en fris.

Hoe vaak je je auto moet wassen ligt aan meerdere factoren, zoals of je vaak grote afstand aflegt, het weer, vuil op de weg en de plek waar je auto geparkeerd staat. Er is geen voorgeschreven regel die zegt hoe vaak je een auto moet wassen.

Alleen voor het onderhoud van de auto is het aan te raden om hem in ieder geval iedere 500 km eens grondig onder handen te nemen. Wil jij dat jouw auto altijd schoon is? Was hem dan zo vaak mogelijk. Wij raden je aan in ieder geval eens per drie weken je auto te wassen. Zo blinkt jouw auto altijd.

Onze wasstraat werkt eigenlijk heel eenvoudig. Je rijdt naar binnen, kiest een programma, betaalt deze, je auto wordt handmatig voorgewassen en vervolgens rijd je jouw auto op de band.

Je hoeft zelf niets meer te doen, want de band trekt jouw auto door de wasstraat. De borstels, hogedrukreinigers en drogers zorgen ervoor dat jouw auto binnen een paar minuten weer blinkend schoon is.

Het is heel simpel. Je rijdt je auto op de band en klaar is kees! De band trekt jouw auto door het wasproces.

Lava intens is een wasprogramma waarbij gebruik wordt gemaakt van een intensief inweekmiddel. Deze dikke schuimlaag zorgt voor een nog intensievere reiniging van je auto.

Als je met je auto door onze wasstraat komt, zet een automaat dan in ‘N’. Zo kan de band jouw auto het beste door de wasstraat loodsen. En de automatische rem moet uit staan (Auto Hold, A-teken met remschijven eromheen).

Op maandag t/m donderdag en zaterdag zijn wij geopend van 08:30 uur – 18:00 uur en op vrijdag van 08:30 uur – 20:00 uur. Op zon- en feestdagen zijn wij gesloten.

De wijze waarop een auto aangedreven wordt is niet van belang. De carrosserie moet geschikt zijn voor de wasstraat van 210 breed een 230 hoog. Ook is het belangrijk dat het gaat om een gesloten voertuig, dus geen open laadbak achter.

Een ritje door onze wasstraat duurt gemiddeld 8 minuten. Hierbij ondergaat je auto verschillende behandelingen van een voorwas tot aan het drogen.

Je kunt een WasPas aanvragen via onze website of aan de kassa in onze wasstraat. Je vult voor het aanvragen van de WasPas een aanvraagformulier in.

Je kunt jouw waspas online opwaarderen via iDEAL of aan de kassa in onze wasstraat. Zakelijke klanten kunnen middels een Wastegoed opwaardeer factuur hun Wastegoed opwaarderen.

Je vraagt de WasPas aan en geniet van veel voordeel, zoals sparen voor een GRATIS wasbeurt, altijd voordelig wassen, gratis stofzuigen en je kan er een wastegoed op zetten waarbij je gratis extra tegoed krijgt.

Je hebt recht op een GRATIS wasbeurt als er 40 spaarpunten op jouw WasPas staan. In dat geval ontvang je Programma 1: “Polish” van €15,-, helemaal gratis.

Je kunt bij ons jouw auto al laten poetsen vanaf €27,50. Jouw auto wordt dan gewassen met met LAVA-polish, gestofzuigd, voornamen en deurramen worden schoongemaakt en je dorpels worden gereinigd.

Jazeker, alleen hebben we niet alle soorten op voorraad liggen. Maar, we kunnen ze eenvoudig voor je bestellen.

Klop jouw automatten eerst goed uit voordat ze in de mattenwasser gaan. Zo is een groot gedeelte van het zand al van de matten af. Gooi €2,- in het apparaat en het feest kan beginnen. Leg de automat in de gleuf en het apparaat wast, zuigt en droogt jouw mat. In enkele minuten is jouw mate weer helemaal schoon.

Ja, wij repareren ook een sterretjes in de voorruit. Hiervoor dien je een afspraak te maken. Om het sterretje te repareren hebben wij een kopie van de groene kaart nodig, zodat wij de dekking bij jouw verzekeraar kunnen checken en of wij de ruit mogen repareren van de verzekeraar.

Ja, dat doen wij ook! Als blijkt dat de ruit niet meer gemaakt kan worden, dan is het noodzaak deze te vervangen. Ook hiervoor hebben wij een kopie van de groene kaart nodig.

Een sterretje in je voorruit is binnen een uurtje klaar. Het vervangen van een ruit duurt net wat langer. Gemiddeld tussen de 1,5 en 2,5 uur.

De kosten voor het tinten van de autoruit is afhankelijk van het aantal en type ruit die je getint wil hebben. Het is dus vooraf moeilijk in te schatten. Als je wilt weten wat het kost, kun je vrijblijvend contact met ons opnemen.

Je kunt de zakelijke WasPas eenvoudig aanvragen via onze website. Vul het aanvraagformulier in en wij sturen de WasPas zo snel mogelijk naar je toe.

Voor iedere auto krijg je een WasPas, we stemmen af welke wasprogramma’s toegestaan zijn en bepalen hoe de wasbeurten betaald gaan worden. Als het om 1 of 2 auto’s gaat dan wordt meestal een wastegoed gestort op WasPas. Bij meerdere auto’s wordt de rekening maandelijks achteraf gestuurd. En bij deze factuur zit een overzicht met de daarop per kenteken afgenomen wassingen.

Nee, er komen geen krassen in de lak tijdens het wassen. Tijdens de voorwas zorgen wij er namelijk voor dat al het losliggende vuil van jouw auto verwijderd wordt. En dat is juist het vuil wat zorgt voor krasjes als de borstels langs de auto gaan.

Voor de hoofdwas in de wasstraat werken we met gerecycled water. Het voorwassen, afspoelen, aanbrengen van de wax en polish wordt gedaan met Osmose water. Osmose water is water dat ontdaan is van ijzer en kalk. Dus dit water laat geen vlekken achter tijdens het opdrogen. Dit Osmose water maken we zelf vanuit grondwater.

Ja, je kunt droge doeken kopen voor het schoonmaken van de dorpels en het verwijderen van de laatste watervlekken. Je koopt eenmalig een doek voor €3,-, die je na iedere wasbeurt kunt ruilen voor een schone. Ook kun je in onze automaat ruiten doeken (nat/droog) en interieur handschoenen kopen voor je dashboard.

Na het wassen van je auto mag je jouw auto altijd GRATIS bij ons stofzuigen.

Er is geen tijdslimiet aan het stofzuigen van je auto, maar als je klaar bent is het wel zo netjes als je plaats maakt voor andere klanten. Onze stofzuigplaatsen zijn niet bedoeld om je auto zelf te poetsen.

Nee, bij ons kun je niet betalen met je Creditcard.

Ja, je kunt bij ons contant betalen of met de pin.

De velgen van jouw auto worden standaard meegewassen, echter zijn er ook drie wasprogramma’s die een extra velgenreiniging aanbieden. Dat zij totaal, polish en top.

De meeste klanten laten de antenne op de auto zitten. Maar, het is verstandig de staande, lange antennes te verwijderen. Het is anders mogelijk dat de borstels eromheen draaien, waardoor de antenne afbreekt.

Bij de handmatige voorwas verwijderen wij het vuil waarvan wij denken dat de machine dat niet zo goed kan. Iedere auto wordt dus afzonderlijk bekeken en behandelt. Je auto gaat dus na het betalen niet zomaar de machine in!

Elke dinsdag krijg je als 65+ers €2,50 korting op wasprogramma TOP, 1,2 en 3. En naast deze leuke korting kan je ook nog een lekker bakje koffie of thee gratis krijgen en wordt je auto (indien nodig) op de band gezet.

Je ontvangt een krasbon als je voor het eerst bij ons komt wassen.

Het antwoord op uw vraag niet kunnen vinden?

Openingstijden Carwash Kampen

Maandag t/m donderdag
08:30 uur - 18:00 uur
Vrijdag
08:30 uur - 20:00 uur
Zaterdag
08:30 uur - 18:00 uur
Zon- en feestdagen
Gesloten